Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Modern Living
Membru Gratuit
0 stars: Fara rating 0 din 0 pareri
Set cadou Sapun Marsilia Savon Marseille
Brand
Saculet de iuta cu 3 sapunuri 100g
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Set cadou continand 3 sapunuri naturale, vegetale 100% (Savon de Marseille), in diferite combinatii de parfumuri, astfel:
1. she butter + orange-cinnamon + vanilla (code 1)
2. lilac + lavender + violet (code 2)
3. aloe vera + vetiver + olive (code 3)

Prezentare in saculet de iuta cu fereastra.

Este vorba de un sapun care are in urma sa o istorie seculara, pe parcursul careia i-au fost mereu recunoscute trei calitati principale: delicatetea, puritatea si eficienta.

Deja din secolul al IX-lea Marsilia era considerata capitala sapunului, la egalitate cu Genova si Savona. Sapunul se fabrica utilizand materii prime tipice Mediteranei, cenusa de plante marine si uleiul de masline.

Primele informatii despre acest sapun apar in traditia ligura. La Savona, sotia unui pescar a obtinut pentru prima data acest sapun cu totul accidental: a lasat sa fiarba lesia de soda intr-o cratita care continea ulei de masline.

De atunci, sapunul de rufe este produs utilizand ca materie prima grasimi vegetale naturale obtinute de la masline, soda naturala si ulei esential de lamaita care caracterizeaza tipicul si inconfundabilul parfum al sapunului de Marsilia.

Dezvoltarea industriei de sapunuri din orasele de pe coasta Mediteranei (Savona, Genova, Venetia) a fost favorizata de prezenta uleiului de masline si de soda naturala obtinuta din cenusa plantelor marine. Primele manufacturi de sapun de soda s-au deschis deci in Liguria, mai precis in Savona, unde aceasta preocupare a locuitorilor devine infloritoare din secolul al XV-lea.

sapun_bIn secolul al XVII-lea, din cauza blocajelor activitatii industriale italiene legate de frecventele invazii ce au avut loc in pensinsula, primul loc in comercializarea sapunului a trecut la francezi Epoca Regelui Soare, Louis XIV al Frantei, a stat la baza raspandirii faimei acestui sapun. Un ministru al regelui, Jean Baptiste Colbert, a adunat toti expetii liguri in producerea sapunului in vederea construirii de fabrici de sapun la Toulouse si Marsilia. in special Marsilia s-a distins imediat prin elevata calitate a materiilor prime utilizate, sapunul consacrandu-si denumirea de Savon de Marseille.
Minsitrul Colbert a promovat productia sapunului, prin emiterea in 1688 a unui regulament, denumit Edictul lui Colbert. Regulamentul stabilea calitatile necesare pentru recunoasterea produsului: sapunul trebuia sa contina uleiuri vegetale in proportie de 72%.

in secolul al XVIII-lea Marsilia s-a impus definitiv ca centru de productie si de difuzare a sapunului, mentinand la nivel inalt calitatea ceruta de normele locale. in felul acesta, Savon de Marseille a devenit un nume de rezonanta, fiindu-i recunoscuta pretutindeni delicatetea si prospetimea.
Tehnicile de productie si ingredientele naturale, fac si astazi din acest sapun un produs foarte apreciat si, in acelasi timp, foarte modern, capabil sa satisfaca si cei mai exigenti consumatori.

Sapunului de Marsilia i s-au aplicat tehnologii moderne, puse la dispozitie de laboratoarele de crecetari pentru sapunuri si detergenti. Totul ii garanteaza eficacitatea traditionala, dar in pas cu noile descoperiri.

in 1997, produsul clasic al sapunului de Marsilia, in stare solida (traditionalul cub cunoscut in majoritatea gospodariilor), a fost transformat intr-un produs lichid, usor de utilizat si dozat, capabil sa conserve aceleasi caracteristici ca si produsul original: o excelenta putere de spalare si de igienizare, respectul fata de rufele tratate si delicatetea fata de pielea celui ce spala. Sapunul de marsilia, hipoalergic si cu un pH fiziologic, este atat de delicat incat este utilizat si in igiena copiilor: daca este suficient de delicat pentru pielea copilului, cu siguranta ca este perfect pentru a fi utilizat si in spalarea celor mai fine materiale.
Din Gura in Gura